Viedā radio tehnoloģijas pamati(1),23/24-P

Kurss ir paredzēts kā ievads bezvadu sakaros un sastāv no 3 moduļiem:
(1) Informācijas pārraide, (2) Bezvadu tīkli, (3) Antenas un radioviļņu izplatīšanās,
Modulī "Informācijas pārraide" apskatīti informācijas pārraides un uztveršanas sistēmu struktūra un veidošanas principi. Modulī tiek apskatīti diskrētie ziņojumi, modulācijas paņēmieni un kļūdas kanālā ar balto troksni, Šenona teorēma un caurlaides spēja Gausa kanālam, kā arī ziņojumu kodēšana ar efektīviem kodiem un traucējumnoturīgiem kodiem: bloka un vijuma kodiem. Tiek veikta analīze radiofrekvenču (RF) pārraidei un uztveršanai, un kanāla modelēšanai.
Modulī "Bezvadu tīkli" apskatīti mobilo sakaru tīkli, to uzbūves un darbības principi. Analizēta bezvadu piekļuve, apskatīts OSI modelis un īpaša uzmanība tiek pievērsta fiziskajam un MAC slāņiem. Tiek analizētas sistēmas funkcijas, kas nodrošina daudzpiekļuvi, mobilitātes pārvaldību un spektra ietekmi bezvadu piekļuves sistēmas projektēšanā; Tiek apskatīta jaudu / pārklājumu optimizācija; bezvadu piekļuves sistēmas analīze un projektēšana. Tiek definēts nepieciešamais joslas platums, sistēmas veiktspēja un uzticamība bezvadu sistēmām, un noskaidrotas bezvadu piekļuves tehnoloģiju standartu īpašības un nākošās paaudzes sakaru sistēmu attīstības tendences.
Modulī "Antenas un radioviļņu izplatīšanās" ir izklāstītas tēmas, kas ir saistītas ar antenām un radioviļņu izplatīšanos. Tiek apskatīts kā aprēķināt radio viļņu izplatīšanās zudumus; novērtēt dažādu pamirumu un izplatīšanās zudumu modeļu ietekmi; aprēķināt un novērtēt uztverto traucējumu signālu ietekmi; noteikt antenas vai antenas bloku parametrus; ģenerēt un novērtēt pārklājuma un traucējumu prognozēšanas kartes; izstrādāt un analizēt procedūru, lai optimizētu radio pārklājumu.