Maģistra darbs(1),23/24-P

Maģistra studiju programmas apguvi noslēdz valsts pārbaudījums, kas tiek vērtēts pēc 10 baļļu sistēmas un kura sastāvdaļa ir maģistra darba aizstāvēšana. Maģistra darbs 20 kredītpunktu apjomā sastāv no teorētiskās un empīriskās/analītiskās daļas (projekts). Maģistra darba teorētiskajā daļā studenti pēta izvēlēto digitālo humanitāro zinātņu jomas problēmjautājumu un sniedz atbilstošas teorētiskās literatūras pārskatu, pamato izvēlētā jautājuma aktualitāti un analīze tā ietekmi uz jomas attīstību.
Maģistra darba empīriskā/analītiskā daļa ir kādas problēmas izpēte: 1) par nozīmes atveides izaicinājumiem lietojot, pielāgojot, aprobējot un izstrādājot tehnoloģijas, tīkla lietojumprogrammas vai modeļus; 2) kultūras mantojuma saglabāšanas, pārvaldības un kultūras artefaktu digitalizācijas izaicinājumiem; 3) par tehnoloģiju, lietojumprogrammu, mobilo aplikāciju vai dažādu modeļu praktisko pielietojumu un aprobāciju, izstrādi un izpēti, piemēram, jauna e-studiju kursa, lietojumprogrammas, tīmekļa lapas izstrādāšanas projekta apraksts; 4) par multimodālās un intersemiotiskās informācijas atveides, apstrādes un pārneses procesu; 5) par multimediālās informācijas uzglabāšanu un arhivēšanu; 6) par datu grafisko analīzi un vizualizāciju;, 7) par edutainment principu ievērošanu un iekļaušanu mūsdienas izglītības modeļos un sociālajās aktivitātēs, utt.
Maģistra darbu students izstrādā patstāvīgi atbilstoši studiju plānam, konsultējoties ar darba vadītāju, kā arī nepieciešamības gadījumā ar speciālistu atbilstošajā nozarē.